Elvis Presley, også kendt som The King of Rock n Roll, var ikke kun en ikonisk musiker, men også en skuespiller, der er kendt for sin karriere i filmindustrien

23 oktober 2023
Peter Mortensen

Elvis film er en genre for sig selv og har en lang historie med sjove historier, gode soundtracks og et godt indblik i den tid, de blev skabt i. I denne artikel vil vi dykke ned i Elvis filmuniverset og give dig en omfattende gennemgang af, hvordan disse film har udviklet sig fra 1950’erne og frem til i dag.

**En introduktion til Elvis film**

Elvis film er en samling af musikalske underholdningsfilm, der hovedsageligt blev skabt i 1950’erne og 1960’erne. Disse film er kendt for at have en letbenet og underholdende tone, der kombinerede musiknumre med komedie og romantik. Elvis Presley spillede ofte hovedrollen i disse film, hvor hans karakter typisk var en talentfuld musiker eller sanger, der skulle overvinde forskellige forhindringer for at opnå succes.

De fleste Elvis film blev udgivet af Paramount Pictures og Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) og blev instrueret af anerkendte instruktører som Richard Thorpe, Norman Taurog og Michael Curtiz. Disse film blev ofte kritiseret for deres formelprægede plot og manglende dybde, men de formåede alligevel at underholde millioner af fans og cementere Elvis Presleys status som en filmstjerne.

**Historisk udvikling af Elvis film**

movies

Elvis filmuniverset begyndte virkelig at tage form i begyndelsen af 1950’erne, da Elvis Presley underskrev sin første filmkontrakt med Paramount Pictures. Hans første film var “Love Me Tender” fra 1956, hvor han spillede en ung soldat efter borgerkrigen. Filmen blev en succes både hos kritikere og publikum, og det markerede begyndelsen på Elvis’ filmkarriere.

I løbet af 1950’erne fortsatte Elvis med at spille i en række film som f.eks. “Jailhouse Rock” fra 1957, hvor han spillede en ung fængselsindsat, og “King Creole” fra 1958, hvor han spillede en ung musiker i New Orleans. Disse film blev rost for deres musiknumre og Elvists karismatiske tilstedeværelse på skærmen.

I 1960’erne begyndte Elvis film at ændre karakter. Filmtitler som “Blue Hawaii” fra 1961 og “Fun in Acapulco” fra 1963 markerede begyndelsen på en mere letbenet og komediepræget periode i Elvis’ filmkarriere. Disse film blev ofte kritiseret for deres letgenkendelige plot og konventionelle romantiske historier, men publikum elskede dem alligevel for deres fornøjelige musik og farverige lokationer.

I slutningen af 1960’erne vendte Elvis tilbage til musikken og tog en pause fra filmindustrien. Han vendte dog tilbage til filmen i 1970’erne med film som f.eks. “Elvis: That’s the Way It Is” fra 1970, der var en koncertdokumentar og “Elvis on Tour” fra 1972, der blev anset for at være en af de bedste Elvis dokumentarfilm.

Desværre led Elvis filmkarriere en nedtur i 1970’erne, da han begyndte at vælge dårlige filmprojekter og blev afhængig af medicin. Hans sidste film, “Change of Habit” fra 1969, blev ikke godt modtaget af kritikere og blev en skuffelse i biograferne. Elvis døde tragisk i 1977, og det markerede afslutningen på hans filmkarriere.

**Sammendrag og featured snippet på Google**

Elvis film, også kendt som musikalske underholdningsfilm, er en samling af film, der er centreret omkring den ikoniske musiker Elvis Presley. Disse film blev primært skabt i løbet af 1950’erne og 1960’erne og var kendt for deres letbenet, underholdende tone samt deres kombination af musiknumre, komedie og romantik.

Elvis’ filmkarriere begyndte med “Love Me Tender” fra 1956 og fortsatte med film som “Jailhouse Rock” fra 1957 og “King Creole” fra 1958. I 1960’erne ændrede hans film karakter og blev mere letbenet og komediepræget, som set i filmene “Blue Hawaii” fra 1961 og “Fun in Acapulco” fra 1963.

I 1970’erne vendte Elvis tilbage til musikken og lavede koncertdokumentarer som “Elvis: That’s the Way It Is” fra 1970 og “Elvis on Tour” fra 1972. Desværre led hans filmkarriere en nedtur i denne periode, og hans sidste film “Change of Habit” fra 1969 blev en skuffelse.

Elvis film er kendt for at have et helt specielt sted i filmhistorien med deres unikke kombination af musik og underholdning. Selvom de ikke altid blev rost af kritikerne, lykkedes de stadig med at underholde millioner af fans verden over, og Elvis Presley fortsætter med at blive husket som en sand legende.I denne video kan du se nogle af de bedste øjeblikke fra Elvis filmkarriere og få et indblik i hans evner som entertainer og skuespiller. Det er en fantastisk måde at genopleve nogle af de mest mindeværdige øjeblikke fra Elvis film på, og samtidig lære mere om den legendariske kunstner.

FAQ

Hvad blev der af Elvis filmkarriere?

Elvis filmkarriere gik ned ad bakke i 1970erne, da han valgte dårlige filmprojekter og blev afhængig af medicin. Hans sidste film, Change of Habit fra 1969, blev ikke godt modtaget og blev en skuffelse i biograferne. Desværre døde Elvis tragisk i 1977, og hans død markerede afslutningen på hans filmkarriere.

Hvad er Elvis film?

Elvis film refererer til musikalske underholdningsfilm, der blev skabt i løbet af 1950erne og 1960erne og involverede den ikoniske musiker Elvis Presley. Disse film var kendt for deres letbenet, underholdende tone og kombinerede musiknumre med komedie og romantik.

Hvad er nogle af de mest populære Elvis film?

Nogle af de mest populære Elvis film inkluderer Love Me Tender fra 1956, Jailhouse Rock fra 1957, Blue Hawaii fra 1961, og Viva Las Vegas fra 1964. Disse film markerer nogle højdepunkter i Elvis filmkarriere og er kendt for deres fantastiske musiknumre og underholdende historier.

Flere Nyheder